Mellékvese-fáradtság

Mellékvese-fáradtság

21.02.2024

Mellékvese-kimerülés - Mellékvese-fáradtság

A mellékvese-fáradtság (hosszú távú fáradtság a mellékvese hormonok kimerülésével) gyakori a krónikus stressz, szorongás és pánikrohamok időszaka után, és úgy tűnik, hogy az utóbbi években járványos méreteket ölt. Az allopátiás gyógyászat azonban nem hajlandó diagnosztizálni a mellékvese-fáradtságot (valószínűleg azért, mert erre az állapotra nincs gyógymód), így a betegek tehetetlennek és reménytelennek érzik magukat. Az adrenalin, a noradrenalin és a kortizol (krónikus stressz esetén fokozott) kiüríti a magnéziumot a szervezetből. A stressz a magnézium túlzott kiválasztódását okozza a vizelettel.

Egy állatmodellben a magnéziumhiány szorongást és a HPA tengely (a stresszhormonok felszabadulását szabályozó tengely) zavarát okozta. A magnéziumkezelés helyett azonban a gyógyszeres kezelést vizsgálták. Klinikai vizsgálatokra van szükség a magnéziumhasználat mellékvese-fáradtságra gyakorolt hatásának vizsgálatához, mivel jelenleg csak nagyon kevés kezelési lehetőség áll rendelkezésünkre.

A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez

Adagolás: Dr. Dean 50-375 mg nagy felszívódású ReMag magnéziumot ajánl, kisebb adaggal kezdve, majd fokozatosan növelve a tolerálhatóság szerint.



Vissza a cikkek jegyzékéhez