Mire szükséges odafigyelni magnézium vásárlásánál

Mire szükséges odafigyelni magnézium vásárlásánál

24.09.2019

4 dolog, amire szükséges odafigyelni a magnézium vásárlásánál

 

A piacon megdöbbentő mennyiségű különböző magnézium-kiegészítő termék található. Ha megadja az Amazonon a "magnézium" szót az egészségügyi termékek kategóriában, több mint 8000 találat jelenik meg! Hogyan lehet az ilyen mennyiségből kiválasztani a legbiztonságosabbat és leghatékonyabbat? Ez a cikk segít megtalálni a megoldást.

 

Olvasd el a címkét!

 

Sok magnézium termék olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek nem szívódnak fel könnyen, vagy csak kis mennyiségű elemi magnézium tartalommal rendelkeznek. A három legnépszerűbb magnéziumvegyület a magnézium-citrát, magnézium-oxid és magnézium-glicin. Egy klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az aminosav kelátoknak , mint például a magnézium-glicin, nagyobb a biológiai hozzáférhetősége, mint a szervetlen vegyületeknek, mint a magnézium-oxid, amely csak 4%-ban szívódik fel. A magnézium aszpartát, magnézium-citrát, magnézium-lakát és magnézium-malát biológiai elérhetősége valahol közte helyezkedik el. Klinikai vizsgálatban 16 alanynál mutatták ki, hogy a magnézium-klorid felszívódása a legmagasabb minden magnézium fajtánál.

 

Tiszta terméket keres

 

Néhány magnézium tabletta titán-dioxidot tartalmaz, amely nem oldódó fehérítőszer. Bár "általánosan biztonságosnak elismert" az amerikai élelmiszer és gyógyszerellenőrző hatóság a titán-dioxidot összefüggésbe hozta a rákkutatással és neurológiai károsodással.

 

Ellenőrizze a biztonságos dózist

 

Sok készítmény tartalmaz olyan mennyiségű magnéziumot, amely egy adagban meghaladja a napi magnézium felső határát, ami 350 mg/nap. Ez egy piros jelzésű zászló a fogyasztók számára, amely azt sugallja, hogy nem orvosok által lettek kifejlesztve az összetevők, hanem az FDA iránymutatások által .

 

Számítsa ki a magnézium értékét

 

Nézzük meg a magnézium-citrátot vagy magnézium-glicint. Sok esetben ezen tabletták vagy kapszulák 400 mg dózisban kaphatók. Viszont, ezek csak magnézium vegyületek, ahol az ionok minden elemnél folyamatosan ionizálnak, majd összekötődnek. Amennyiben kötődnek egybe, nem szívódhatnak fel a sejtekbe. Az ilyen típusú termék esetében a legjobb sejti felszívódás körülbelül 20%. Gondolja, hogy 400 mg adagot kap, viszont valójában csak 80 mg!

 

Végezetül

 

Remélem, hogy ez a cikk segít szűkíteni a keresést, és megtalálják a legjobb formulát. És ha azt akarja, hogy egyszerűbb legyen, válasszon ReMag® magnéziumot. Ez megfelel mind a négy fenti pontnak és piko-ion mérete azt jelenti, hogy 100%-ban felszívódik.

 

Szerző: Dr. Carolyn Dean

 

Vissza a cikkek jegyzékéhez