Mire kell figyelni a magnézium vásárlásakor

Mire kell figyelni a magnézium vásárlásakor

17.02.2024

4 dolog, amire figyelni kell vásárláskor

Megdöbbentően sok különböző magnézium-kiegészítő található a piacon. Ha beírja a „magnézium” szót az Amazon Egészség kategóriájába, több mint 8000 találat jelenik meg! Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabbat és leghatékonyabbat a sok közül? Ez a cikk segít a keresésben.

1) Értékelje a formát

Sok magnéziumtermék tartalmaz olyan magnéziumvegyületeket, amelyek nehezen szívódnak fel – vagy csak kis mennyiségű elemi magnéziumot tartalmaznak. A három legnépszerűbb magnéziumvegyület a magnézium-citrát, a magnézium-oxid és a magnézium-glicinát. Egy klinikai vizsgálatban az aminosav-kelátok, például a magnézium-glicinát magasabb biológiai hozzáférhetőséget mutattak, mint a szervetlen vegyületek, például a magnézium-oxid, amely csak 4 %-ban szívódik fel. A magnézium-aszpartát, magnézium-citrát, magnézium-laktát és magnézium-malát biológiai hozzáférhetősége valahol a kettő közé esik. Egy 16 alanyon végzett klinikai vizsgálatban a magnézium-klorid felszívódását találták a legmagasabbnak a magnézium összes formája közül.

2) Keresse a tisztaságot

Egyes magnéziumtabletták titán-dioxidot, egy oldhatatlan fehérítőszert tartalmaznak. Bár az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága "általában biztonságosnak" minősítette, a titán-dioxidot összefüggésbe hozták a rák és a neurológiai károsodások kutatásával.

3) Ellenőrizze a biztonságos adagot

Az étrend-kiegészítők sok márkája annyi magnéziumot tartalmaz, amely egyetlen adagban meghaladja a magnézium napi 350 mg-os határértékét. Ez egy intő jel a fogyasztó számára, hogy a receptúrákat nem orvos fejlesztette ki, vagy nem az FDA (Európában ez az EMA – a fordító megjegyzése) irányelvei alapján.

4) Számítsa ki a magnézium értékét

Vegyük a magnézium-citrátot vagy a magnézium-glicinátot. Ezek a tabletták vagy kapszulák gyakran 400 mg-os adagokban kaphatók. Ez azonban csak egy magnéziumvegyület, ahol az egyes elemek ionjai folyamatosan ionizálódnak, majd egymáshoz kötődnek. Amikor össze vannak kötve, nem szívódnak fel a sejtekbe. Az ilyen típusú termékek esetében a legjobb sejtfelszívódás körülbelül 20 %. Azt hiszi, hogy 400 mg-ot kap, miközben valójában csak 80 mg-ot!

Következtetés

Remélem, ez a lista segít szűkíteni a keresést és megtalálni a legjobb receptet. Ha pedig arra vágyik, hogy egyszerű legyen, válassza a ReMag magnéziumot. Mind a négy fenti pontnak megfelel.



Vissza a cikkek jegyzékéhez